Hrușcă

decembrie 16, 2008

Trăitor în Canada. Vorbitor de română neaoșă. Folk fără farafastâcuri. În fiecare an, de Crăciun, vine în România să cânte colinde tradiționale, cu sunete tradiționale, ne(rerererere)mixate. Anul ăsta a declarat că va cânta numai colinde cu conținut religios, pentru că celelalte nu au rost.

Acum ceva zile vedeam o reclamă la un mall pe care scria, în loc de Crăciun Fericit, Happy Shopping. Pentru că majoritatea privim Crăciunul ca pe o șansă de îmbuibare și/sau ca pe obligație socială de a cheltui bani pe cadouri și timp pe vizite și zâmbete de circumstanță. Firul dintre ceea ce se va întâmpla de Crăciun și Nașterea Mântuitorului este încurcat de comunism și de neocomunism în jurul bradului, moșului, cumpărăturilor, burții, inculturii religioase, și noi nu mai reușim să-l descurcăm ca să refacem drumul înapoi la noi înșine și la mila cerească ce se pogoară peste noi de Crăciun. Nici măcar de morții din 89 nu ne mai aducem aminte.

De aceea trebuie să vină Hrușcă din Canada anual, să ne aducă aminte că suntem un popor creștin ortodox de 2008 ani și că nu avem sens dacă nu ne dăm seama că între Crăciun și burtă nu e nicio legătură adevărată.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: