Inimi pure

Ianuarie 25, 2009

Zilele astea citesc „Viaţa Părintelui Calciu”, mai mult printre lacrimi şi cutremurări de suflet – în sensul în care a fost cutremurat Sf. Ciprian când a înţeles că până atunci nu făcuse nimic bun şi adevărat. Aseară citeam cum elevii lui au spus că sunt gata să îi împărtăşească soarta. Deşi puţini au făcut-o, din cauza terorii la care au fost supuşi, această dorinţă – venită dintr-o inimă sinceră şi pură – a rămas un punct luminos în viaţa lor. În acel punct luminos, ei au fost alături de Părintele lor până la capăt şi mereu îi vor sta alături.

Azi după Liturghie ne-am strâns să semnăm cererea prin care refuzăm cipurile din documente. Mă uitam la tinerii care s-au strâns, unii s-au întors de la uşă; li se vedeau inimile pe faţă – aveau ochii atât de mari şi atât de clari, şi atâta libertate! Este libertatea pe care numai Hristos o dăruieşte, şi ea străluceşte mereu după slujbă, după rugăciunea comunitară. Atunci când toţi suntem „cu o gură şi o inimă”. Îi vedeam cu câtă convingere şi lipsă de şovăială au semnat, deşi undeva în suflet ştiu că şi-au pus – mai mult sau mai puţin – pielea pe băţ. Pentru că responsabilitatea, gândirea personală, cu trup şi suflet propriu şi împotriva curentului, ne expun pe toţi unei ostracizări, pe care nădăjduim să o suferim, cu mila lui Dumnezeu.

Ceea ce aş mai vrea să scriu, ca să îndulcesc puţin tonul, este că sunt foarte fericită că am asemenea fraţi întru Hristos. Că măcar ei au sufletele curate şi ochii mari, deschişi către adevărurile pe care lumea le neagă, pentru că se vede urâtă şi înşelată în ele.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: