Doamna noastră

Martie 25, 2009

Azi am auzit așa un frumos fel de a o numi pe Maica Domnului: Doamna noastră. Într-o vreme în care femeile sunt ori mecanisme de producție, ori targeturi pentru firme de „înfrumusețare” vestimentară sau de alte feluri, ori obiecte sexuale, noi ne închinăm unei Doamne. O Doamnă care rămâne Doamnă chiar dacă este Maică și chiar dacă plânge neîncetat pentru noi în fața Tronului Slavei.

Acum ceva timp eram la Sf Stelian de ziua Sfintei Filofteia cred, care pica în timpul săptămânii. Părintele paroh la predică spune cum să le răspundem celor care ne dau în cap cu apelativul „bisericoși, bigoți, fanatici”: NOBLESSE OBLIGE.

Probabil singurul segment din societatea asta subumană unde femeia este doamnă a rămas creștinismul. În biserică femeile sunt doamne. Prin căsătorie, bărbatul le urcă pe tron ca dătătoare de viață și părtașe la lucrarea teribil de dureroasă a mântuirii. Femeia are noblețe și feminitate chiar dacă nu face exhibiționism cotidian. Esența nu o reprezintă sânii a la Pamela Anderson nici numărul de ore din salonul de frumusețe. Este capacitatea ei imensă de a aduce bucurie, de a iubi și de a alina. De a se jertfi. Așa cum Maica Domnului schimbă hotărârile lui Dumnezeu cu rugăciunile ei, așa și lacrimile unei mame, fiice sau soții pot aduce restul lumii la împăcare cu Izvorul Vieții.

Așa că, de ziua Doamnei noastre și a începutului mântuirii noastre, aș vrea să vă urez să deveniți sau să continuați să fiți Doamne depline, dincolo de stratul gros de pudră al minciunii cotidiene.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: