Angelica şi Afrikana

iulie 29, 2009

Cineva a povestit:

Vine un călugăr îmbunătăţit la mine şi mă roagă să vorbesc cu sora Angelica, o soră tare îndurerată pentru că mama ei nu-i spusese niciodată că o iubeşte. Angelica umblase prin toată lumea, pe la mănăstiri, şi mereu avusese grijă să îi aducă ceva mamei ei. Îi aduseses până şi maşină de spălat cu aburi, dar ea zăcea în continuare nedespachetată. Ei bine, vine Angelica de departe să vorbească cu mine. Îi zic: soră Angelica, cred că munceşti mult.

Da, 10 ore pe zi.

Da, şi cu drumul sunt 12, zic. Ei bine, lumea asta, munca îţi fură 12 ore pe zi. Crezi tu că-i poţi fura ei 2 minute în fiecare oră. Nimeni nu trebuie să ştie că le-ai furat, poţi să faci în continuare ce faci de obicei.

Da, pot.

Ei bine, 2 minute în fiecare oră spui: Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, ai milă de mine păcătoasa. După asta zici: Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, ai milă şi de mama mea, Maria. Atât. Crezi că poţi?

Pot, sigur.

Ei, măcar pentru drumul lung pe care l-ai bătut până la mine, fă asta.

Peste trei zile, sora Angelica sună fericită. O sunase mama şi o întrebase când mai trece pe la ea, că tare i se făcuse dor de fata ei. De emoţie, grabă şi fericire, Angelica n-a mai avut timp să mai cumpere nimic pentru mama ei, aşa cum făcea de obicei. S-a dus la chioşcul de la parterul blocului şi a luat de acolo o ciocolată Afrikana, un kil de orez şi o sticlă de ulei. Mama, fericită: Dragă, de când îmi doresc eu să cumpăr ciocolata asta nici nu-ţi închipui, dar ba mă grăbeam, ba n-aveam bani, n-am reuşit până acuma. Fata ei îi adusese dulciuri nenumărate până atunci, dar niciunul nu a fost primit cu atâta dragoste.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: