O nouă rasă

septembrie 20, 2010

Cea care cu un ochi pofteşte la mai mult şi cu celălat râde că tocmai a înşelat un fraier. Care trăieşte pentru a păcăli, aduce lacrimi şi călca în picioare. O rasă nouă, cam prea generalizată, născută nici noi nu mai ştim când. Cea care are un rol destul de mare în lipsa bucuriei noastre de viaţă.

Cum e viaţa frumoasă? Te trezeşti dimineaţa, te speli pe faţă numai cu apă de trandafiri, te usuci numai cu pudră de orez, îţi pui toate bijuteriile şi toată ziua ai grijă de fiinţele pe care nimeni nu stă să le apere. Când pleci în vizită, îl iei cu tine şi pe căţelul care ţi-a murit de mult. Faci pălării, multe funde. Marea ta durere este că ai pierdut un boa de pene acum 5 ani de zile. Nu ştii nimic despre bursă, lepre, petrol, exploatatori. Pur şi simplu nu încap în câmpul tău vizual.

Crezi că lichelele se pot evapora în urma unui proces adhoc, că justiţia nu e vândută. Pe exploatatori îi îngropi adânc în propriile lor patimi şi, după ce ei se evaporă, te întorci la grija ta pentru savoarea vieţii şi pentru fiinţele cu adevărat importante.

Noua rasă? Nu e important dacă există, ci cum te aperi şi cât te afectează.

Toate astea, într-o „comedie” (destul de real-tragică, dacă ştii să gândeşti pe marginea ei) destul de închegată, cu 4 staruri feminine imense, la Teatrul Metropolis. Nebuna din Chaillot. Teatrul pune, chiar şi în vremuri de criză şi securizare a senzaţiilor şi sentimentelor, o oglindă în faţa realităţii.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: