Strâns din dinţi

Noiembrie 8, 2010

Aş vrea ca acest articol să fie o încurajare pentru cei care nu mai pot. Care simt că toate zidurile de sprijin se prăbuşesc fără niciun motiv. Pe care îi doare dezamăgirea şi dezbinarea. Care se simt hăituiţi, bârfiţi, neascultaţi şi neînţeleşi. Pe care cei în care au avut încredere şi cărora le-au dedicat hălci din suflet i-au lăsat baltă fără minuscula delicateţe a unei explicaţii.

Aş vrea să vă spun că puteţi chiar şi atunci când credeţi că nu mai puteţi. Că toate astea vă vor ajuta să vă lărgiţi limitele şi să zâmbiţi la ce şi cui contează. Să nu mai aruncaţi mărgăritarele porcilor. Să îi filtraţi pe cei care pătrund în intimitatea voastră. Şi să Îl iubiţi mai mult pe Dumnezeu.

Că Dumnezeu vă ţine în braţe acum, când vă e greu. Că aţi fost răscumpăraţi cu cel mai preţios sânge care va exista vreodată, şi că nu merită să daţi atenţie celor care nu par să ştie asta. Că este Cineva pentru care fiecare fir de păr care vă cade din cap, fiecare gând care vă locuieşte mintea şi fiecare suspin care vă scapă de pe buze este mai preţios decât viaţa.

Dacă toate astea sunt greu de făcut, de gândit şi de simţit, uitaţi-vă cât de multe aveţi faţă de cineva care putrezeşte, care este linşat, care se vede murind. Numai lumina din jurul nostru dacă o primim, este deja cel mai minunat dar care ni se poate face. Şi încă este, şi din belşug.

Şi ştiu că asta vi s-a mai zis. Vine o clipă când toate durerile astea dispar şi suntem inundaţi de o fericire care sigur nu vine de pe lumea asta. Când toate curg normal, curat şi frumos, şi când fiinţa noastră toată este luminată de un zâmbet. Chiar dacă vi s-a zis, şi pare teribil de departe, aş putea promite că este adevărat şi că este aproape. O secundă de aşa mare fericire vindecă durerea acumulată în ani. Aşa că strângeţi din dinţi. Nu mai e mult.

Un răspuns to “Strâns din dinţi”

  1. Valentin said

    Frumos scris!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: