Oameni normali

iunie 6, 2011

Ne-am obișnuit ca tinerii să se drogheze, sau să fure, sau să se prostitueze, sau să, sau să… Ca elevii să nu învețe, să se bată, să țipe la părinți, să fie răi și de neîncredere. Ne-au obișnuit (nu spui cine, persoană însemnată) cu o realitate horror, cu anomalii și cu o violență care ne ține su asediu nervii, sufletul, ființa. Este ciudat și rar să întâlnești un tânăr cu bun simț și un copil care să învețe bine. Normalitatea nu se mai practică, nu mai e trendy. Este normal să ajuți cu ceva un om bolnav. Dar pe un om sănătos? Un om sănătos și spoliat de tot. De la care se tot ia, și nu se dă nimic în schimb. Oamenilor de rând li s-au redus salariile drastic, le-au fost crescute cheltuielile, și totuși ei au ales -mucenicește – să continue să fie oameni normali, de bun simț și de dragoste. Să radieze lumină în jur, oricând de mult ar trebui să sape în ei după lumina asta. Pentru că lumea trebuie să aibă măcar câteva fărâmituri de normalitate, ca să se cheme lume și nu iad.

Ieri am primit o replică absolut fabuloasă, de la niște oameni normali, care continuă să zâmbească și să se bucure oricât de urâte și grele ar fi cele din jur. Mă plângeam că la mine în cartier sunt foarte mulți câini vagabonzi. Mi-au zis: tu uită-te câți tei ai, nu te mai gândi la câini.

Revenind la normalitate, gesturile mici ne-o asigură. Astăzi am aflat că se poate să muncești și să trăiești cu suma de 188 lei pe lună. Și copilul tău, care este bun și care nu vrea să se lase blocat în cifrele salariului. De aici.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: